
Goedkoop tanken kan nooit kwaad! Wat voor bestuurder je ook bent, je zal altijd zo min mogelijk middelen willen besteden aan het tanken. Wij streven ernaar om je hierbij te helpen en kaarten in dit artikel daarom 5 handige tips aan zodat jij zo goedkoop mogelijk kan tanken
Welke 5 tips kom je tegen in dit artikel?
- Ga voor onbemande tankstations
- Tank minder vaak langs de snelweg
- Vermijd het tanken op maandag
- Stap over op mobiel tanken
- Kies voor de juiste tijdstippen
Ga voor onbemande tankstations
Als bestuurder ben je per liter brandstof een stuk goedkoper uit bij onbemande tankstations dan bij bemande pompstations. Onbemande tankstations hebben namelijk minder personeel nodig, wat resulteert in lagere totale kosten voor de pomphouder. Dit voordeel wordt vervolgens doorberekend aan de klant door een lagere brandstofprijs te hanteren. Hierdoor kan jij soms wel â¬15,- goedkoper uit zijn bij jouw tankbeurt!
Tank minder vaak langs de snelweg
Pompstations langs de snelweg zijn duurder dan pompstations in de regio, maar waarom? Dit komt door de beperkte keuze die een bestuurder op de snelweg heeft. Je kan namelijk niet stil gaan staan op de snelweg met een lege tank en de concurrentie tussen brandstof aanbieders is laag. Pomphouders kunnen daarom gemakkelijke een hogere brandstofprijs vragen. Gemiddeld gezien is dit bedrag in Nederland bijna 11 cent per liter hoger! Probeer dan ook een tankbeurt aan de snelweg te vermijden.
Vermijd het tanken op maandag
Het is een feit dat pomphouders vaak kortingen geven op de landelijke adviesprijs van brandstof. De hoogste kortingen hierop worden op zaterdag gegeven. Daarentegen zijn de kortingen op maandag het laagste. We raden je daarom aan om hierbij stil te staan als jij komende week in de auto stapt!

Stap over op mobiel tanken
Er wordt over het algemeen gekozen voor een tankpas omdat men ervan uit gaat dat tanken daardoor goedkoper wordt. Partijen die tankpassen aanbieden garanderen namelijk vaak flinke kortingen. Echter, bestuurders weten vaak niet dat de tankpas kortingen worden gegeven op de landelijke adviesprijs. Deze landelijke adviesprijs wordt bepaald door grote oliemaatschappijen, maar weinig tankstations hanteren daadwerkelijk deze prijs. Deze tankstations geven bijna altijd kortingen op de adviesprijs om extra klanten te trekken. De kortingen van een tankpas worden ook op de landelijke adviesprijs gegeven, maar niet op de prijs die de pomphouder hanteert. Een tankpas biedt jou daarom vaak geen extra voordeel ten opzichte van de korting die pomphouder al hanteert. Wél betaal je voor veel tankpassen een vast bedrag per maand. Wanneer je kiest voor mobiel tanken via een app, hoef je dit maandelijkse bedrag niet te betalen. Je profiteert daarom van de goedkoopste pompstations zonder vaste kosten te moeten betalen. Deze benzinestations hanteren zelfs vaak een brandstofprijs onder de kortingsprijs van een tankpas!
Kies voor de juiste tijdstippenÂ
Het blijkt dat het ’s ochtends de drukste tijd van de dag is bij pompstations. Deze kennis wordt gebruikt door pomphouders om de prijs per liter brandstof gedurende de ochtend op te krikken. Naast de ochtenden betaal je ook ’s nachts meer voor je brandstof. Bepalen de eigenaren van de tankstations dit dan zelf? Ja, zij staan vrij om toeslagen te leggen op de dienst die zij als pomphouder leveren. Dit resulteert in een hogere prijs per liter brandstof. Maar wanneer zal je dan wel moeten tanken? De laagste literprijs vind je gemiddeld tussen 18.00 en 23.00. Rijd volgende keer dus tussen deze tijdstippen even langs een benzinestation om te tanken. En wel het liefst op zaterdag!