Support

Algemeen

On the GO! Is een mobiele app waarmee je mobiel kunt parkeren en tanken. Je hebt geen contant geld of een pinpas meer nodig. Je betaalt je parkeersessie en tankbeurt gemakkelijk met je smartphone.

In de app zit een virtuele portemonnee. Met iDEAL zet je eenvoudig saldo in je Wallet. Betalen doe je vooraf voor jouw tankbeurt of parkeersessie.

 1. Open de app
 2. Druk rechtsboven op jouw saldo
 3. Druk op Saldo ophogen
 4. Kies het bedrag
 5. Druk onderaan op iDeal en volg de stappen in het scherm

Nee, het is alleen mogelijk om vooraf te betalen.

Ja deze blijven beschikbaar in de oude On the GO! app en kunnen nog altijd gedownload worden via de downloadknop onder “Geschiedenis’.

Wanneer je de oude On the GO!-app opent krijg je een scherm te zien met daarin de link naar de nieuwe app. Klik erop en volg de stappen in het scherm.

Voor al jouw vragen en feedback kan je contact met ons opnemen. Open hiervoor de app en klik linksboven op jouw account. Klik op Help>>Contact . Daarnaast kun je ook contact opnemen via de website onderaan deze pagina.

Kijk hier voor een volledige lijst met aangesloten tankstations en parkeersteden: https://www.myordergo.com/nl/parkeren en https://www.myordergo.com/nl/tanken

Je gebruikt iDEAL om jouw Wallet op te laden. Wanneer je in de mobiel bankieren-app van je bank ‘betalen zonder bankpas en/of reader’ nog niet hebt ingesteld heb je een reader met bankpas nodig. Bij veel banken kun je een maximaal bedrag instellen dat je kunt betalen zonder bankpas en/of reader.

Account

Je vindt je kassabon in de app terug onder “Transacties”

Open de app en ga naar “Transacties”. Druk op de desbetreffende transactie. Klik vervolgens rechts bovenin op het exporteerknopje. Kies vervolgens op welke manier jij de transactie wilt versturen. Daarnaast kun je ook inloggen op de website onder “Jouw transacties” vind je het overzicht.

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk daarom beslis jij zelf of jij je gegevens deelt of niet. Dit vind je terug in de app onder je Account>>Instellingen.

Meer informatie over de manier waarop we omgaan met jouw gegevens vind je hier: https://www.myordergo.com/nl/privacy-policy

Tanken

Je rijdt het tankstation op.

 1. Open met je smartphone de On the GO!- app
 2. Kies rechts bovenin voor de optie “Tanken”
 3. Kies het juiste tankstation en druk op “Nu tanken!”
 4. Kies het juiste pompnummer
 5. Selecteer voor welk bedrag jij wilt tanken en druk op “Nu betalen”.
 6. Zodra de betaling is afgerond kun je de smartphone wegleggen en beginnen met tanken.

Ben je klaar? Hang de slang terug in de pomp. Heb je minder dan het vooraf geselecteerde bedrag getankt; dan wordt het resterende bedrag teruggestort op je wallet?

Je kan al bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland mobiel tanken. Je ziet in de app het actuele overzicht van stations. Voor een volledige lijst klik hier.

Op dit moment is de app alleen beschikbaar in Nederland.

Absoluut niet. De app is gekoppeld met de kassa van het tankstation waardoor de medewerkers een melding op het scherm krijgen dat jij met de app tankt én betaalt. Je kunt dus zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Je mag je telefoon op het tankstation niet buiten de auto gebruiken. Het is wel toegestaan en hartstikke veilig om je mobiele telefoon in de auto te bedienen. Gebruik dus de telefoon bij aankomst op het tankstation wanneer je stilstaat. Leg daarna de telefoon weg en stap dan uit om te tanken.

Om te voorkomen dat je niet méér tankt dan het vooraf ingestelde bedrag hanteert de pomp een kleine veiligheidsmarge. Vaak stopt de pomp anderhalve euro onder het bedrag dat jij hebt ingesteld.  Het daadwerkelijk getankte bedrag, in dit voorbeeld €48,44, betaal je. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Nee, er zijn geen betaalkosten enkel de prijs van de brandstof.

Je betaalt altijd de actuele literprijs zoals die vermeld staat op de pomp.

Ja. Het bonnetje vind je terug in de app onder “Transacties”.

Nee, als een tankstation gesloten is kun je niet met de app tanken. Openingstijden zijn per tankstation in de app aangegeven. Klik in de app op het tankstation icoon; hier vind je de openingstijden.

Het volledige bedrag wordt automatisch teruggestort wanneer je niet binnen 1 minuut na de betaling begint met tanken.

Als het pompnummer niet in de app staat dan is het niet mogelijk om bij die pomp te tanken. Kies een andere pomp als dat mogelijk is.

Jazeker. Betalen met je telefoon is zelfs veiliger omdat je vanuit de auto de betaling kunt voldoen.  Het wordt als prettig ervaring om niet  ‘s Avonds laat op een onbemand station met een pinpas een betaling te hoeven voldoen.

Mocht je het direct in de gaten hebben pak dan de slang van de geselecteerde pomp en hang hem meteen weer terug. Jouw transactie wordt dan geannuleerd en het bedrag wordt teruggestort op jouw bankrekening.

Is er al iemand bezig met tanken, spreek dan degene aan en probeer er samen uit te komen. Op een bemand tankstation kan een pompwissel eventueel worden opgelost via de kassa in de shop.

Het tankstation en On the GO!  kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor dergelijke misverstanden. Let dus altijd goed op welke pomp je selecteert.

Als een tankstation (tijdelijk) niet meer zichtbaar is in de app dan is er geen verbinding meer met het tankstation. Mobiel tanken is dan op dat tankstation (tijdelijk) niet mogelijk

Ja dat kan. Hang het tankpistool terug en de tankbeurt wordt automatisch gestopt. Je betaalt het daadwerkelijk getankte bedrag. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Nee, tenzij dit expliciet in de app wordt vermeld. Check de app voor alle korting acties.

Parkeren

 1. Open de app. De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart zie je waar je je op dat moment bevindt.
 2. Controleer de parkeerzone en bevestig door op “Ik ga hier parkeren” te drukken.
 3. Kies jouw eindtijd en druk op “Ok”.
 4. Controleer de gegevens en druk op “Start betalen”

Beëindigen of verlengen kan op ieder gewenst moment vóór het einde van de parkeersessie. Indien je voortijdig de parkeersessie stopt betaal je het daadwerkelijk geparkeerde bedrag. Dit zie je ook onder Transacties terug op de bon.

Ja dat kan. Open de app en druk linksboven op Account. Ga vervolgens naar Instellingen en switch de knop ‘Open-Eind’ parkeren aan. Deze functie werkt alleen als je voldoende tegoed hebt, want bij Open-Eind-parkeren wordt 24 uur vooruit gereserveerd, dus je tegoed moet voldoende zijn voor 24 uur parkeren of een dagkaart. Je ziet in het scherm boven de knop ‘Starten met parkeren’ dan ‘Open-Eind: €xx,- voor 24 uur” staan zodat je kunt controleren wat een hele dag of vergeten af te melden gaat kosten.

Je kunt in meer dan 116 steden mobiel parkeren met de On the GO! app. Hier vind je een overzicht van alle aangesloten gemeenten. Hier komen steeds meer gemeenten bij.

 1. Open de app en ga naar “ Lopend”
 2. Druk op het juiste kenteken
 3. Druk onderaan op “Verleng parkeertijd”
 4. Verleng naar het gewenste tijdstip en druk op “OK”

Let op; sommige gemeenten hanteren een maximale parkeerduur (bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat). Je mag dan bijvoorbeeld max 2 uur parkeren. In dat geval kan je de parkeersessie niet verlengen

 1. Open de app en ga naar “ Lopend”
 2. Druk op het juiste kenteken
 3. Druk onderaan op “Stop parkeren”

Naast de parkeerkosten betaal je € 0,22 per parkeertransactie.

Ja dat kan. De app opent automatisch in de parkeerfunctie in de zone waar je je op dat moment bevindt. Beweeg de kaart tot jouw kenteken een blauwe grens overgaat. Bij het overgaan kun je de tarieven van andere zones zien. Op die manier kan je zien waar het parkeren goedkoper of zelfs gratis is

Gemeenten bepalen zelf welke parkeerapps er zijn aangesloten. Met On the GO! kun je bij meer dan 116 gemeenten mobiel parkeren en hier komen dagelijks nieuwe gemeenten bij.

Wanneer je in een gemeente bent die niet is aangesloten op de On the GO! app zie je een melding “Geen parkeergebied gevonden”.

Open de app en ga naar “Auto’s”. Klik op “Voer een voertuig toe” en voer het kenteken in. Klik op “Bevestig”.

Open de app en ga naar “Auto’s”. Beweeg het kenteken naar links en druk op “Verwijder”.

Open de app en druk op “Start”. Druk op het kenteken. Druk daarna op “Wijzigen”. In het volgende menu kan je een ander kenteken kiezen of eentje toevoegen.

Open de app en klik op “Lopend”. Je ziet nu een detailkaart met de plek waarop jouw auto is geparkeerd. Klik op de kaart en kies jouw navigatieapp. Klik hierop om je naar jouw auto te laten navigeren.

Open de app. In het menu “Lopend” wordt met een rood cijfer aangegeven hoeveel parkeersessies er nog lopen.

Ja dat kan. In het menu “Transacties” kan je per transactie aangeven of deze sessie privé of zakelijk was. Daaronder kun je meteen een notitie toevoegen. Hiermee kan je makkelijk bijhouden voor welke klant of project een declaratie is.

Wat vervelend om te horen. In een paar stappen kun je erachter komen of de boete terecht of onterecht uitgeschreven is.

 

 1. Check in de app onder transacties of je op de dag en tijdstip waarop de parkeerboete is uitgeschreven daadwerkelijk hebt betaald. Zo niet dan in de boete terecht. Zowel, volg dan de volgende stappen:
 2. Controleer of je het juiste kenteken geselecteerd had. Zo niet klik dan onderaan jouw parkeertransactie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details. Wijzig de tekst met de toelichting dat je wel had betaald maar helaas onder het verkeerde kenteken. Stuur de brief naar de gemeente waarin je geparkeerd stond.
 3. Had je wel het juiste kenteken geselecteerd klik dan onderaan de desbetreffende parkeeractie op “Bezwaarformulier opvragen”. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details en stuur hem naar de gemeente waarin jij geparkeerd stond.

 

Hierna volgt een uitspraak over jouw bezwaar

Direct contact?

Vul dan het formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Contactinfo
E: support@onthego.nl
W: www.myordergo.com

Adres
Ease2pay B.V.
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam